Geçtiğimiz aylar itibariyle gündeme gelen ve Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan' ın parti kuracağı, hatta kurduğu ve daha sonrasında seçim nedeniyle partinin websitesini kapattığı yönündeki iddiaların ardından, seçimin tartışmalı gündemine bomba gibi bir iddia daha yansıdı. Ortaya atılan iddialarda Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan tarafından kurulacak yeni partiye, CHP ve İYİ Parti' den katılımların da olacağı söylendi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından gündeme yansıyan bu flaş iddialarla alakalı ifadelerin de AK Parti' nin eski Genel Başkan Yardımcısı tarafından doğrulandığı bilgisi veriliyor. Geçmişte AK Parti' de Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş ismin, yeni siyasi hareketin 30 günlük süre içerisinde programlarını Türkiye' ye duyuracağını, bu partiye liderliği de Ahmet Davutoğlu' nun yapacağını söylediği aktarıldı. Ali Babacan' ında bu parti hareketi içerisinde olduğu, birçok eski bakanın da yeni partide olacağı bilgilerine yer verildi. Bir diğer flaş iddia ise İYİ Parti ve CHP taraflarından da bu partiye katılımların olacağı yönünde.

Programı 1 ay içerisinde duyurulacağı belirtilen yeni partinin, CHP, MHP ve İYİ Parti bünyesinde bulunmuş isimlerin; Ahmet Davutoğlu liderliğindeki yeni parti bünyesinde gündeme yansıyacağı ve harekete katılacakları vurgulanıyor. Ahmet Davutoğlu tarafından konuyla alakalı bir açıklama yapılmadı ancak daha önce kurulan bir parti websitesinin seçim sürecinde doğru olmadığı gerekçesiyle, seçim sonrasına açılacağı bilgisi verilerek yayından kaldırıldığı ifade edilmişti.