Yerel seçimlere yönelik YSK tarafından resmi olmayan sonuçlar kamuoyuna açıklandı. Yapılan açıklamalarla beraber, partilerin itiraz süreçlerinin işletileceği, bugün saat 15:00'  a kadar itirazların alınacağı aktarıldı. İtiraz bulunmayan yerlerde mazbataların verileceği ve resmi sonuçların açıklanacağı ifade edildi. YSK başkanının bu açıklamasının ardından da AK Parti' nin İstanbul' un genelinde seçim sandıklarına itiraz edeceği aktarıldı. AK Parti tarafından daha önce yapılan açıklamalarda, hem AK Parti Genel Başkan Yardımcısı hem de İl Başkanı tarafından seçimlerde bir yanlışlığın olabileceği, hatalı bir sayım işleminin yapılmış olabileceği ifadeleri kullanılıyordu.

319 BİN GEÇERSİZ OY AÇIKLAMALARI

Daha önce yapılan açıklamalarda Binali Yıldırım' ın 319 bin geçersiz oy bulunduğu, bu oylarda da bir hatanın olabileceği yönünde ifadeleri gündeme yansımıştı. Seçim sonuçlarına yönelik bu geçersiz oyların yeniden değerlendirilmesi, seçim sonuçlarına etki edecek bazı verilerin çarpıcı şekilde paylaşılacağı ifadeleri kullanılmış, AK Parti' den kendilerine ait oyların başkalarına yazıldığı yönünde açıklamalar da gerçekleştirilmişti. Hatta bu oy sayısının toplam 17 bin olduğu ve başka adaylara yazıldığı da vurgulanmıştı. Bu süreçlerin ardından da sandıklara yönelik farklı sayılar paylaşılmadı. Şuanda AK Parti' nin İstanbul' un tüm ilçelerinde ve Ankara' da sandıklara itiraz edeceği biliniyor. AK Parti' nin bugün saat 15:00' a kadar seçim sonuçlarına yönelik itirazlarını yapması bekleniyor. Daha öncesinde de zaten Ankara için itiraz başvurularının yapılacağı ifade edilmişti.

Gündeme yönelik tüm gelişmelerden anında haberdar olmak ve telefonunuza bildirim almak için mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

iOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA