Yerel seçimlere yönelik partiler tarafından belediye başkanı adayları açıklanmaya başlamıştı. AK Parti tarafından büyükşehir belediye başkan adaylarının İstanbul, İzmir ve Ankara' da kimin olacağına dair açıklamalar yapılmamış, bu illerin büyükşehir belediye başkanı adaylarının daha sonra aktarılacağı ifadeleri kullanılmıştı. Birçok parti tarafından belediye başkanı adaylarının açıklanması, AK Parti ve MHP tarafında büyükşehir adaylarının ortaklaşa bölüştürüldüğü yönünde ifadeler sosyal medya platformlarında yer almıştı. Bugün itibariyle gündeme yansıyan açıklamada AK Parti' nin İstanbul, İzmir ve Ankara' da belediye başkan adaylarını yarın duyurucağı ifadelerine yer verildi.

Ankara' da Mehmet Özhaseki aday olacak iddiaları

AK Parti' nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki' nin yer alacağı iddiaları ortaya atılıyor. Birçok kişi tarafından aday olacağı ifadelerine yer verilen Özhaseki' nin aday olup olmadığı, yarın yapılacak açıklamayla netlik kazanacak.

İstanbul adaylığı için TBMM Başkanı Binali Yıldırım' ın adı geçiyor

TBMM Başkanı Binali Yıldırım' ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olacağı yönünde iddialar mevcut. Yarın AK Parti' nin adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak açıklamalayla belli olacak.

İzmir adaylığı Nihat Zeybekçi

İzmir' in Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için AK Parti tarafından aday gösterilecek ismin eski ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi' nin olacağı iddiaları sosyal medyaya yansıyan diğer aday isimlerinden. İzmir' in Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti' nin adayının kim olacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak açıklamayla, yarın kamuoyuna duyurulacaktır.

Editör: TE Bilisim