Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ' ın Çorlu ilçesinde Atatürk büstüne saldırdığı görüntülerle ülke gündeminde büyük tepki gören kadın, her yerde aranıyordu. Milyonlarca kişi tarafından paylaşılan görüntülerde yoğun tepki aldığı ve bulunup, yargılanması gerektiği yönünde tweetlerin atılmasına neden olan kadın, güvenlik güçlerinin yoğun çalışması sonrasında yakalandı.

Yakalanan atatürk büstü saldırganı mahkemeye sevk edildi

Güvenlik güçlerinin yoğun ve azimli çalışması sonrasında gündemin tepki gören konusunun baş aktörü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk' ün büstüne saldıran baltalı saldırgan yakalandı. Sosyal medya gündeminde büyük tepki gören kadın, güvenlik güçleri tarafından mahkemeye sevk edildi. Saldırganın sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Yakalanan saldırgan hakkında aktarılan bilgiler de bir hayli ilginç olaylar silsilesi haline dönüşmüş durumda. Saldırganın olay yerine yakın bir muhitte, baltasıyla yakalandığı ve evli olduğu vurgulandı.

Saldırgan Atatürk büstüne bir de yazı yazmıştı

Saldırıdaki görüntülerin ortaya çıkmasıyla beraber gündeme yansıyan önemli bir konu da çarşaflı saldırganın Atatürk büstüne bir de yazı yazmasıydı. Atatürk büstüne Rahman ve Rahim Allah'ın adı ile Allah emrinde galiptir. Yusuf Suresi 21. Ayetini yazan saldırgan, sosyal medyada büyük tepki görmeye devam ediyor. Yakalanan çarşaflı Atatürk büstü saldırganı kadının evli ve 30 yaşında olduğu adının ise Çiğdem B. olduğu bilgileri aktarıldı. Güvenlik güçleri tarafından yakalanan saldırganın, yakalanma sırasında saldırıyı gerçekleştirdiği baltasıyla olduğu bilgisi aktarılırken, saldırganın saldırı mahallinde bulunduğu bilgileri de aktarılan diğer detaylar arasında...

Editör: TE Bilisim