Yaptığımız haberde AK Parti' nin bugün gerçekleşecek grup toplantısında Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarının açıklanacağını aktarmıştık. Yaptığımız bu haberde bazı iddialara yer vermiş ve Ankara için Mehmet Özhaseki' nin aday olacağını, İzmir için Nihat Zeybekçi' nin aday olacağını ve İstanbul için de TBMM Başkanı Binali Yıldırım' ın aday olacağı iddiaları üzerinde durmuştuk. Yaptığımız bu haberlerin ardından AK Parti Grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında bu büyükşehir belediyelerine yönelik AK Parti adaylarını açıkladı. İddialar doğru çıktı ve yeni adaylar işte böyle sıralandı:

İstanbul için Binali Yıldırım

İstanbul' un AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı adayı, iddialarda da ismi geçen Binali Yıldırım oldu. Kamuoyuna aktarılmasıyla birlikte iddiaların doğru çıktığı düşüncelerini uyandıran TBMM Başkanı Binali Yıldırım' ın adaylığıyla alakalı sosyal medya platformlarında çok sayıda paylaşıma yer verildi...

İzmir için Nihat Zeybekçi

AK Parti' nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı İzmir' de eski ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi oldu. İddia edilen diğer isimler arasında yer alıyordu Nihat Zeybekçi ve bugün itibariyle adaylığı kesinlik kazanmış oldu.

Ankara için Mehmet Özhaseki

5 dönem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmış bir isim olan Mehmet Özhaseki' nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için konuşulduğu iddiaları gündeme yansımıştı. Bu iddialar da kesinlik kazanmış oldu ve Ankara' nın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı AK Parti için Mehmet Özhaseki oldu.

Başarılı kişiler vurgusu gündeme yansıdı

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 dönem kuralına yönelik açıklamalar yapılmıştı. Bu 3 dönem kuralında belirli istisnalar vardı ve başarılı olan isimler üzerinde durulacağı ifadelerine yer verilmişti. Bugün yapılan canlı yayındaki grup toplantısında da yine başarılı olmuş isimler vurgusunda bulunarak, başarılı kişilerin göreve getirilmesi ve yer değiştirmesi usulünün uygulandığı ifadelerine yer verildi. Seçimlerdeki başarıyı yakalamak adına bir başarı ya da başarısızlık ölçütlerinin kullanıldığı aktarıldı. Ek olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için eski başkan Melih Gökçek tarafından yapılan açıklamada  Mehmet Özhaseki için " Aday olursanız, sizi desteklerim. " ifadelerinde bulunduğu da biliniyor...

Editör: TE Bilisim