2019 yılının ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrasında, konuşulan önemli konular maddeler halinde gündeme yansıdı. Kamuoyuna yansıyan maddelerde, ülkemize geldikleri günden itibaren çeşitli tartışmalara sebep olan Suriyeliler vardı. MGK toplantısında 4 milyon Suriyeli için karar verildi ve amacın, bu kişilerin ülkelerine dönmesini sağlamak olduğu aktarıldı. MGK toplantısında "  Türkiye'nin amacının, Suriye'nin siyasi birliği ile toprak bütünlüğünün korunarak, ev ve yurtlarını terk etmek zorunda bırakılmış milyonlarca Suriyelinin yerlerine dönmelerini sağlamak olduğu "  ifadeleri kullanıldı. Toplantıda görüşülenler 6 madde üzerinden kamuoyuna aktarıldı ve bu maddelerden bazıları da dikkat çekti. Özellikle terörle mücadele ve harekatlarla alakalı kamuoyu bilgilendirmelerine haberimizde yer veriyoruz.

Terörle mücadeleye devam, kararlılıkla sürdürülecek

Terörle mücadele konusunda " Millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamızı tehdit eden FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere, tüm terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında icra edilen operasyonlar hakkında kurul'a bilgi sunulmuştur. Terörle mücadele harekâtı kapsamında güney sınırlarımızda hudut güvenliğini temin ve terör örgütlerinin milletimizin huzurunu kaçırmaya yönelik yöntemlerine karşı alınan tamamlayıcı tedbirler üzerinde durulmuş; tüm kurum ve kuruluşlarımızın bu konuda dırayetle hareket ettikleri memnuniyetle müşahede edilmiştir. Teröre ve terör örgütü mensuplarına verilen dış desteğin kesilmesi yönündeki çağrımız bir kez daha tekrarlanmış; bütün terör örgütleriyle mücadelenin kesintisiz olarak sürdürüleceği güçlü şekilde ifade edilmiştir. " ifadeleri kullanıldı. Ayrıca Türkiye sınırına güvenlik önlemlerinin alınmasıyla alakalı ifadelere yer verilerek " Türkiye'nin Suriye sınırını güvenlik altına almak için daha önce gerçekleştirdiği operasyonlarda ve yürüttüğü diplomasiyle elde ettiği olumlu neticeler de göz önünde bulundurularak, İdlib'te mevcut statünün korunması, Münbiç yol haritasının süratle uygulanması ve Fırat'ın Doğusu ile ilgili varılan mutabakatların gereğinin yapılması hususundaki kararlı duruşumuzun sürdürüleceği belirtilmiştir. " denildi.

Tüm gündem haberleri, ekonomi, finans haberleri ve memur alım haberlerinden ilk siz haberdar olmak için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.