Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son 3 günde ortalama vaka sayısının en yüksek olduğu 5 ili açıklandı.

Bakan Koca sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda 20 Temmuz 2020 tarihli günlük koronavirüs vaka tablosunu açıkladı. Tabloda açıklanan verilere göre bugün 17 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybederken toplam vaka sayısı 220 bin 572’ye yükseldi. 20 Temmuz 2020 tarihinde 931 yeni vaka tespit edildi. Bugün iyileşen hasta sayısı ise 992 olarak açıklandı. Bugün yeni vaka sayısı ile hastalıktan kurtulan iyileşen sayısı arasındaki rakam çok azaldığı görüldü.

SON 3 GÜNDE ORTALAMA VAKA SAYISI EN YÜKSEK OLAN 5 İL;

Kurban bayramına sayılı günler kala Ramazan Bayramı'nda 81 il genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağı en çok merak edilen konular arasında yer almaktaydı. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrasında yaptığı açıklamada; “böyle bir durumun Kurban Bayramı'nda gerçekleşmeyeceğini” ifade etti. Fakat Bilim Kurulu toplantısının sonrasında alınacak görüşler bakanlar kurulunda tekrar ele alınacak il bazında alınacak tedbirlerin neler olacağı salı günü gerçekleştirilecek bilim kurulu toplantı sonrasında belli olacak. Özellikle Kurban bayramında yeni tedbirlerin alınması beklenen bazı illerin belli olmaya başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan iller arasında vaka sayısı en yüksek 5 il; Ankara, İstanbul, Şanlıurfa, Bursa, Gaziantep olarak açıklandı.

EN DÜŞÜK 7 İL;

Vaka sayısı en düşük 7 il belli oldu. Bu iller Edirne, Bilecik, Artvin, Tunceli, Bayburt, Aksaray, Kastamonu olarak açıklandı

Editör: TE Bilisim