Ülkemizde corona virüs önlemi için her geçen gün yeni kurallar uygulanmaya devam ederken geçtiğimiz gün İçişleri Bakanlığınca yapılan son dakika duyurusunda 65 yaşındaki kişiler ile kronik rahatsızlığı bulunan tüm yaş gruplarının sokağa çıkması yasaklandı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığına bağlı sırası ile polisler, jandarmalar ve bekçiler yurdun dört bir yanında yaşlıların kimliklerini sorguladı, yaşı büyük olanları evlerine götürdü, ısrarcı olanlara ceza kesti. Peki sokağa çıkma yasağına uymayanlara ne kadar ceza kesiliyor?

Yasağa Uymamanın Cezası

65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunmakta olan tüm yaş gruplarının sokağa çıkması ikinci bir emre kadar yasaklandı. Bu süre zarfına kadar sokağa çıkanlara cezai işlem uygulanabilmektedir. Cezai işlem ücreti miktar olarak 3.150 TL olarak duyurulurken zorluk çıkarılmaya devam edilmesi ya da kişinin maddi birikiminin olmaması durumunda para cezası yerine hapis cezası da verilebilmektedir. İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağına uymayanlara 2 aydan başlayarak 1 yıla kadar yükselen hapis cezası verilebileceği belirtildi.

Herkesi Tehlikeye Sokuyorlar

Gün boyunca jandarma ve polis ekipleri yurdun dört bir yanından yaşlıların sokağa çıkmalarının yasak olduğunu ve gençlerin ise zorunlu durumları olmadığı sürece evlerinden çıkmamaları gerektiği hususunda anonslar yaptı. Buna göre sokağa çıkan herkes virüsü taşıması durumunda çok sayıda kişiyi tehlikeye sokabilmektedir.

Editör: TE Bilisim