İçişleri Bakanlığı açıkladığı genelgeye göre 20 yaş altındakilerin sokağa çıkma yasağı 4 Nisan tarihi itibari ile başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan çalışanların durumu için bir açıklama geldi. 
İçişleri Bakanlığından açıklanan genelgeye göre geçici süreli olarak 31 şehirlere giriş çıkış yasağı konuldu. 15 gün süre ile uygulanacak bu yasak ile birlikte Koronavirüs'e karşı alınan bazı tedbirlerden bir tanesi de 20 yaş altında bulunan vatandaşların sokağa çıkma yasağı oldu. Buna göre çalışanların durumu ne olacak? 01 Ocak 2000 yılından sonra doğmuş olan ve herhangi bir özel yada kamuda çalışanlar için İçişleri Bakanı Süleyman soylu Gazeteci Candaş Tolga Işık'a bir açıklama yaptı.

ÇALIŞANLARIN DURUMU;

Sosyal medya üzerinden Candaş Tolga Işık'ın açıkladığı paylaşıma göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sokağa çıkma yasağı getirilen 20 yaş  altındaki çalışan vatandaşları sordum yasak devam ettiği sürece çalıştıkları kurumlarda idari izinli sayılacaklar açıklaması yaptı dedi.

AYKIRI HAREKET EDENLERE ADLİ VE İDARİ CEZA;

Yasaklara uymayan ve aykırı hareket edenlere üç aydan altı aya kadar ceza ve beş bin Tl'den otuzbeş bin Tl'ye kadar hafif para cezası veriliyor. Umumi Hıfzıssıhha kanunu 282 maddesine göre işlem yapılıyor. Ayrıca Türk Ceza Kanunun 195 maddesine göre adli işlem başlatılıyor

Editör: TE Bilisim