Avrupa'da bilindiği üzere korona virüs bilançosu ağırlaştı ve Fransa başta olmak üzere bazı ülkelerde bazı saatler arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilirken yaşlılar ile kronik rahatsızların sokağa çıkmaması tavsiye ediliyor. Sosyal medyada Türkiye'de de sokağa çıkma yasağı ilan edilecek iddiaları var. Peki gerekçeleri nedir, haberlerin aslı var mı?

Sağlık Bakanı Ne Demişti?

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kendisine yöneltilen sokağa çıkma yasağının olup olmayacağına yönelik soruya düşünmediklerini belirtmişti. Tabi ki bu açıklama şuan ki tablolara göre yapılmakta olup ileride nasıl bir yol izleneceği bilinmiyor. Ancak sosyal medya da sokağa çıkma yasağı ilan edileceği iddia ediliyor. Peki haberlerin kaynağı nedir?

Kaynak Nereden Çıktı

Sağlık Bakanının defalarca söylemesine rağmen sosyal medyadan asılsız haberler gelmeye devam ediyor. Yeni gelen bilgi de Reuters Türkiye'de belirtilen tablonun gerçek olmadığı ve asıl tablonun belirtilen tablodan 5 kat daha fazla olduğu iddia edildi. Bu haber sosyal medya gündemine düştü ve çok sayıda yorum geldi. Bu haberlerin artmasından sonra pek çok kişi birkaç haftalık tabloların inceleneceği ve ona göre bazı şehirlerde, bazı saat ya da günlerde sokağa çıkma yasağının ilan edilebileceğini tartışmaktadır. Buna göre yakın zamanda böyle bir şey düşünülmese de önümüzdeki haftalarda nasıl bir tablo bizi bulacak bilinmemektedir.

Bölgelere Göre Covid-19 Tablosu Haberi

Editör: TE Bilisim