Ülkemizde bir çok noktada halen yaşlı vatandaşların gezme amaçlı sokağa çıkmasının tespit edilmesinin üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti ve sınırlandırma getirdi. Buna göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

BAKANLIK DUYURDU

İçişleri Bakanlığı tarafından "Bu gece yarısı saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. Maddesi kapsamında sınırlandırıldı." ifadeleri kullanıldı.

YENİ AÇIKLAMA YAPILACAK

İçişleri Bakanlığı tarafından son dakika olarak duyurulan açıklama da yukarıdaki ifadeler kullanılmış olup geceden itibaren geçerli olmak üzere 65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlığı olan kişilerin sokağa çıkamaları yasaklandı. Buna göre 65 yaş ve üzeri kişilerin sokağa çıkma yasağına rağmen dışarıya çıkmaları durumunda nasıl bir ceza verileceği bilnmemekte olup kimler tarafından kontrol edileceğine yönelik bir bilgi aktarılmadı. İçişleri Bakanlığı yapmış olduğu resmi açıklamayı detaylı bir şekilde birkaç saat içerisinde açıklayacak olup süreci vatandaşlara duyuracaktır. Buna göre sokağa çıkma yasağı olan kişilerin dışarıda olmamaları için gerekli cezai işlemlerin de uygulanabileceği tahmin edilmekte olup kronik rahatsızlığı olan kişilerin nasıl tespit edileceği merak konusu olmak ile birlikte TC. kimlik numarası sorgusu ile kişilerin rahatsızlıklarına mı bakılıp bakılmayacağı bilinmiyor. Detaylar İçişleri Bakanlığının ilgili açıklamasını detaylı bir şekilde duyurduktan sonra öğrenilecektir.