30 Büyükşehri ile Zonguldak ilinde cumartesi ve pazar günü hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması bu gece sona erecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Gazeteci Ahmet Hakan'ın sorularını cevaplandırdı. Buna göre 13 Nisan pazartesi gününe sokağa çıkma yasağı uzayıp uzamayacağı merak edilen konular arasında yer alıyordu. Bu sorunun cevabı belli oldu.

PAZARTESİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLMAYACAK!

Bakan Soylu açıklamasında hafta içine sarkmayacak bu kesin! pazar gecesi bu gece saat 24:00 itibari ile yasak sona erecek açıklaması geldi. Hafta sonu tedarik ve üretim zincirine zarar vermeyeceği düşüncesi ile bu kararı aldıklarını ifade edildi.

HER HAFTA SONU OLUR MU?

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi İlhami Çelik Hürriyet Gazetesine yaptığı açıklamalarda ilerleyen dönemde başka hafta sonlarında da sokağa çıkma yasağı ihtimali olabilir tabiki değerlendirmesini yaptı. Hastalığı önlemenin en iyi yolu insanların bir biri ile olan temasın engellenmesi olduğu ifade edildi. Ayrıca diğer illerde de yapılabileceği ifade edildi.

DİĞER İLLERDE DE UYGULANABİLİR!

Bilim Kurulu Üyesi Levent Yamanel açıklamasında da dinamik süreci takip ettiklerini gerekiyorsa yeden uygulanacağını, diğer illerinde verilerini kontrol edilerek o illerede uygulanabileceği ifade edildi.

4 GÜN SERBEST 3 GÜN YASAK!

İhtimali değerlendirilen diğer önerilerden bir tanesi de 4 gün serbest 3 gün yasak şeklindeki önerini olduğu ifade edildi. Bu önerinin uzun zamandır konuşulduğu aktarıldı.