Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler devam ediyor. Sağlık Bakanlığının 17 Nisan tarihli günlük vaka sayıları 4353 olarak açıklandı. Toplam vaka sayısı 78 bin 546 oldu. Bakan Koca Covıd-19'un yakın bir zamanda plato yapabileceği ifade edildi. Bakan Fahrettin Koca basın mensuplarının sorulara da cevap verdi. Cevaplardan bir tanesinde ücretsiz maske alamayan vatandaşları yakından ilgilendiriyor.

ECZANE ÜCRETSİZ MASKE! SMS'İ GELMEYENLER;

İlk olarak İstanbul ilinde daha sonraki günde ise Ankara ilindeki eczanelerde ücretsiz maske dağıtımları başlatıldı. Bunun için öncelikle vatandaşların cep telefonuna sms gelmesi gerekiyor. İstanbul Eczacılar Odası tarafından yapılan açıklamalarda SMS'in yaş gruplarına göre gönderildiği ve eczanelerdeki yığılmaları engellendiği ifade edildi. Bakan Koca ise bugünkü açıklamasında sms gelmeyenler için yeni bir gelişme; Mesaj gelmeyen kişiler eczaneye müracaat ettiklerinde yeniden bir kod verilme durumu eklediği ifade edildi. Özetle sms kodu gelmeyen kişiler için eczaneye gittiklerinde yeniden kod gönderilmesi sağlanacak. Bu ekran henüz eczanelerde başlayıp başlamadığı konusunda bir açıklama yapılmadı.

23 NİSAN HAFTASINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI;

23 Nisan haftasında sokağa çıkma olup olmayacağı ile ilgili bir soruda ise bu hafta gündeme gelmedi Yeni haftada Bilim Kurulu toplantısında gündeme gelebileceği ifade edildi.