Şırnak ilinin dört bir yanında bilindiği üzere Jandarma Özel Harekat timleri aylardır operasyonlar düzenlemekte ve bölgede arama tarama faaliyetleri yürüterek mağaraları imha etmektedir. Bugün Şırnak Kınalıtepe mevkiinde çok sayıda teröristin 3 mağaraya saklandığı öğrenildi.

Bölgeye çok sayıda Jandarma Özel Harekat ekipleri sevk edildi ve operasyon başladı. Kınalıtepe mevkiinde mağaralara sıkıştırılan teröristlerin sağ olarak alınması için Jandarma Özel Harekat ekipleri teröristlere teslim ol çağrısında bulundu ancak teröristler askerin bu karşılığına yanıt vermeyerek silahla ateş açtı.

MAĞARAYA SIKIŞTIRILDILAR

Mağaraya sıkıştırılarak teslim olması istenen PKK'lı teröristler teslim olmayarak Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekiplerinin üzerine ateş açtı. Jandarma Özel Harekat birlikleri PKK'lı teröristlerin ateşine ateş ile karşılık verdi ve askeri kaynaklardan gelen bilgiye göre 26 teröristin öldürüldüğü öğrenildi.

MAĞARALAR ARANDI

Şırnak Kınalıpete'de mağaralara sıkıştırılan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi ile asker tespit edilmiş 3 mağara için arama tarama faaliyetlerinde bulundu. Mağaralarda bulunan 27 kaleşnikof tüfek, 93 el bombası 3 kilo 800 gram C-4 tipi patlayıcı, çok sayıda mermi, 8 gece görüş dürbünü, 4 kanas keskin nişancı tüfeğine arama tarama faaliyetinde bulunan mehmetçik tarafından el konuldu. Bölgede yaşanabilecek sıcak temas ihtimaline karşılık çok sayıda Jandarma Özel Harekat ekiplerinin olay yerine intikal ettirildiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim