Terör olaylarının devam ettiği Şırnak'ta, alınan bilgilere göre; yapılan operasyonlar kapsamında  4 PKK'lı öldürülürken, 9 PKK'lı ise sağ olarak ele geçirildi.


Şırnak kent merkezinde 14 Mart gecesi saat 23.00’da uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte jandarma ve polis özel harekat timlerinin hendek kazan, barikat kuran PKK’lılara yönelik ortak yürüttüğü, Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu sürüyor.

Operasyonun 8’inci gününde, Bahçelievler, Dicle, Yeşilyurt ve Cumhuriyet mahallelerinde operasyonlar yoğunlaştı. Mahallelerde tespit edilen hedeflere yönelik tankların başlattığı top atışı devam ediyor. Yeşilyurt Mahallesi’nde bugün çıkan çatışmada, 4 PKK’lı öldürülürken, 9 PKK’lı sağ olarak ele geçirildi. Operasyonlar sırasında 43 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi. PKK’lıların karargah ve gizlenme yeri olarak kullandığı bazı binaları, top atışına tutulurken, zırhlı araçlardan PKK’lıların teslim olması için sürekli anonslar yapıldı.

Şırnak’ta devam eden operasyonlar kapsamında öldürülen PKK’lı sayısı 37’e yükselirken, bugün ve dün imha edilen 43 el yapımı patlayıcı ile birlikte, toplam imha edilen patlayıcı sayısı da 95 oldu.

Bahçelievler ve Dicle mahallelerinde el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sırasında patlama sesleri tüm şehirde yankılandı. Sekvan KÜDEN / DHA 
Editör: TE Bilisim