Ülkemizde bilindiği üzere yıllardır Suriyeli mülteciler yaşamaktadır ve Suriye'de devam eden operasyonların sıklığına göre ülkemizdeki mülteci sayılarında artma ve azalma meydana gelmektedir. Mülteciler Derneği tarafından yayımlanan rakamsal verilere bakıldığında ülkemizde 3 milyon 600 bin Suriyeli yaşadığı görülmekte olup Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde İdlib sorununu değerlendirerek ülkemizde 4 milyon Suriyeli'nin yaşadığını vurgulamıştı. Yeni gelişme ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ülkemizde bugüne kadar kaç bin Suriyeliye vatandaşlık verildiğini rakamsal olarak detaylı bir şekilde açıkladı.

110 BİN SURİYELİYE VATANDAŞLIK VERİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı televizyon programında bugüne kadar 57 bini çocuk olmak ile beraber toplam 110 bin Suriyeliye vatandaşlı verildiğini duyurdu. Bunun yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vatandaşlığın neye görüldüğü hususunda da detaylı bilgi verdi.

BAŞARILI SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLDİ

Suriyelilerin Türk vatandaşı olmak için yaptıkları başvurulardan sonra genel olarak değerlendirmelerin yapıldığı ve öğretmen, doktor, avukat, akademik görevli, başarılı öğrenci, iş adamı, mühendis gibi kişilerin geçmişlerine bakıldığında ve en başarılı toplam 110 bin kişiye Türk vatandaşlığı verildiği duyuruldu. Yanlış bilinen bir diğer algı ise Türkiye'de doğan tüm Suriyelilere vatandaşlık verildiği sorusuydu fakat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu böyle bir durumun olmadığı ve ülkemizde doğanların direk Türk vatandaşı olduğu yorumlarının yanlış olduğunu da göstermiş oldu.

Editör: TE Bilisim