Şili'de bugün meydana gelen 6,9 büyüklüğü olarak açıklanan deprem, Güney Amerika ülkelerinin bazı kesimlerinde hissedildi. Yaşanan depremde şans eseri can kaybının yaşnadığı ilk gelen bilgiler dahilinde.


ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, merkez üssü Coquimbo kentinin 88 kilometre kuzeybatısındaki depremin 10 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı.
Can ya da mal kaybına yol açmadığı belirtilen depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.


DEPREMLER ÜLKESİ


Pasifik Deprem Kuşağı'nda yer alan Şili'de 1877 yılında meydana gelen 8,3 büyüklüğündeki depremin ardından 24 metre yükseklikte dev dalgalar oluşmuş, tsunami sadece Şili ve Peru'da değil okyanusun karşı kıyısındaki Japonya'da da hasara neden olmuştu.

Şimdiye kadar ölçülen en büyük deprem de 1960 yılında Şili'de meydana gelmişti. 9,5 büyüklüğündeki depremde 5 binden fazla kişi yaşamını yitirmişti.
2010'da meydana gelen 8,8 büyüklüğündeki deprem ile ardından oluşan tsunamide 700'den fazla kişi ölmüş, 220 bin ev kullanılamaz hale gelmişti. Deprem sonucu ortaya çıkan enerjinin, Dünya'nın dönüş ekseninde değişikliğe neden olarak gün uzunluğunu 1,26 mikro saniye kısalttığı belirlenmişti.

Editör: TE Bilisim