Pandemi sebebi ile sadece Türkiye'de değil dünyanın dört bir yanında özellikle binek araçların satışında daralma oldu. Ülkemizde de doların 8 TL'nin üzerine çıkmasından sonra araç fiyatları ciddi oranda arttı. Şu anda dolar, euro kuru ciddi anlamda düştü ancak sıfır kilometre araç fiyatlarının halen aynı olduğu görülüyor. Buna göre Türkiye'de de fabrikaların bir çoğunda üretim ciddi anlamda azaldı. Galeriler, fabrikalar ve halk araçlar için ÖTV indirimi istiyor. Peki ÖTV indirimi gelir mi, ÖTV indirimi ne zaman gelecek?

ÖTV İndirimi Talep Ediliyor

Mart ayında Türkiye'yi de vuran pandemi süreci otomobil satışlarını ciddi anlamda azalttı. Öyle ki pek çok fabrika üretimi neredeyse durdurma noktasına kadar düşürürken halen pek çok fabrikanın tam kapasite çalışmadığı belirtiliyor. Piyasaların yeniden hareketlenmesi, ikinci el araçların da alım satımlarının hızlanması için ÖTV indirimi isteniyor. ÖTV indirimi gelirse yüzde 15 - 20 arasında fiyatlar azalacaktır. Bunun yanı sıra fabrikalarda ek kampanyalar yaparak rakamın yüzde 30'a kadar çıkmasını sağlamaktadır.

Eğer sıfır kilometre araçlara ÖTV indirimi gelirse ve fiyatlarda yüzde 20 gibi ciddi bir indirim oluşursa bu durum ikinci el araç fiyatlarına da yansıyacak ve ikinci el araçlarında fiyatları ciddi oranda azalacaktır. İlgili husus hakkında ilerleyen günlerde görüşmelerin yapılacağına yönelik ön görüler bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim