Ekonomik zorluklar çeken işletmeler ile daha önce ödeme zorluğu çektiği için ödemelerde zorlanan pek çok kişi için sicil affı gelmesi istediklerini belirtmekteler. Buna göre diğer bir yandan Kredi Yurtlar Kurumu KYK borçlarının silinmesini isteyen öğrenciler de bu konuda çözüm beklediklerini aktarmaktalar. TBMM Genel Kurulunda bu konuda bazı açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamanın detayları şu şekilde oldu.

4 MİLYON KİŞİ MAĞDUR DURUMDA;

TBMM Genel Kurumunda yapılan açıklamalarda Kayseri Milletvekili Dursun Ataş açıklamasında 4 milyondan fazla kişinin borç ödeyemediğini ifade etti. Açıklamasında "SGK vergi borcu, KYK borçları, trafik cezaları gibi borçlarını ödeyemeyen; yine borçlarını yapılandıran ancak kriz nedeniyle 2 taksit ödeyemeyip yapılandırma hakkını kaybeden 4 milyondan fazla vatandaş mağdur durumdadır." denildi.

MAĞDURİYETLER ARTIYOR;

Ataş Genel Kurulda yaptığı açıklamalarda mağduriyetlerin her geçen gün daha da arttığını ifade ederek ekonomik kriz nedeniyle mağduriyetlerin arttığı ifade edildi. "Kurumlar da bu kişilere e-haciz takibi başlatmış, banka hesaplarına bloke koymuş, araçlarına yakalama kararı çıkarmıştır ve mağduriyet her geçen gün büyümektedir." denildi.

Diğer yandan Bankalar birliğinin açıkladığı rakamalara göre  1.404.000 kişi kredi kartı borcunu ödeyemediği için takibe girdi. Buna rağmen yeni kredi çekenlerin sayısı geçtiğimiz yıl sonu itibari ile ilk kez 147 Bin kişi kredi çekti. 

KYK BORÇ SİLİNMESİ TORBA YASADA YER ALACAK MI?

Maliye Bakanlığı kredi borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar için çalışmalar yaptığı ifade edilmekte. Fakat konu kapsamlı olarak ele alındığı nasıl bir kanun çıkartılacağı hakkında resmi bir açıklama bulunmuyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim