Annelere müjde niteliğinde bir haber gündemde yerin aldı. Buna göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında yürütülen proje kapsamında annelere 24 ay boyunca maddi destek sağlanması gündemde yer almakta olup 650 lira civarında (100 avro) olmak üzere toplamda 2400 Euro destek sağlanacağı açıklandı.

Kurumsal Çocuk Projesi

İlgili proje ilk kez 7 ilde başlayacak olup daha sonra Türkiye genelinde uygulanmaya devam edecek. İlk olarak bu 7 ilde ikamet eden ve kayıt yaptıran annelere başvuru şartlarını taşımları durumunda aylık 100 Euro yani yaklaşık olarak 650 TL civarında bir ödeme yapılacak. Avrupa Birliği ile ortak olarak gerçekleştirilen bu projede annelere yardım 24 ay devam edecek olup 24 ay sonunda toplamda 2400 Euro ödenmiş olacak.

Destekler Devam Ediyor

SGK tarafından yapılan açıklamama sonrasında desteklerin halen devam ettiği açıklanırken desteğin ilk olarak verildiği 7 il ise şu şekilde; Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya. Destekten 0-60 aylık çocuklarını bakanlık ya da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşe, anaokuluna veya gündüz bakımevine gönderen ve sigortalı işçi statüsünde çalışan anneler yararlanacak. Şartları sağlayan ve ilgili illerde ikamet eden anneler proje kapsamındaki destekten SGK’nın proje ofislerinde kesin kayıt yaptırarak destekten yararlanabilecek. Ön kayıt işlemi ise e-devlet üzerinden yapılacak olup bakanlık bünyesindeki hizmet kategorisi altında yer almaktadır.

Editör: TE Bilisim