30 Büyükşehri ile Zonguldak ilinde uygulanan girişi çıkış yasağı 5 Mayıs 00:00 itibari ile sona erdi. İçişleri Bakanlığından açıklanan genelgeye göre ülke genelindeki bazı illere seyahat yasağı kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından alınan kararlardan bir tanesinde seyahat yasağı kaldırılan illerin hangileri olduğu şu şekilde açıklandı

SEYAHAT YASAĞI KALDIRILAN 7 İL;

Büyükşehirlerden Mersin, Muğla, Hatay, Erzurum, Aydın ve Antalya illerine giriş çıkışlar serbest oldu. Bu illerden özellikle turizm sezonunda iç göç alan iller arasında bulunan Muğla ve Antalya illerine bu geceden itibaren yoğun bir seyahat yapılması bekleniyor. Muğla ve Antalya illerinde yazlığı bulunan yazlıkçıların yola çıkmadan önce Antalya Valiliğinden bir uyarı geldi. Seyahat belgesi olmadan o illerden gelenler alınmayacak.

ANTALYA VALİSİNDEN SEYAHAT BELGESİ AÇIKLAMASI;

Antalya valisi Münir Karaoğlu, halen seyahat yasağı devam eden 23 büyükşehri ile Zonguldak ilinden geleceklere uyarılar geldi. Kovıd-19 ile mücadele kapsamında ilde tek çift plaka ile çalışan ticari taksilerin bu önlemin kaldırıldığı müjdesi verildi. Seyahat yasağı olan 24 ilden geleceklerin seyahat belgesi olmayanlar Antalya’ya alınmayacak.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGE GÖNDERDİ!

3 Mayıs tarihli karara göre 31 şehre giriş çıkış yasağı uygulaması 4 Mayıs 24:00'a kadar uzatılmıştı. O yasakların sona ermesinden sonra İçi işleri Bakanlığı yeni bir genelge gönderdi. Genelgede 24 şehirde alınacak tedbirler yer aldı.

24 İLDE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK!

Şehirler arası yasak uygulaması 15 gün süre ile uzatıldı. Bu iller arasında her hafta değerlendirilme yapılarak yeni bir karar alınması ve sınırlandırmaların kaldırılması planlandığı ifade edildi. Giriş çıkış yasğaının devam ettiği 24 il hangileri Şanlıurfa, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Adana, Ankara, Tekirdağ, Zonguldak,  Balıkesir,  Konya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir,  Trabzon, Van, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli olarak açıklandı.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim