Seyahat yol izin belgesi e-devlet üzerinden alınabilecek! Cumhurbaşkanlığı dijital dönüşüm ofisi tarafından vatandaşlara müjdeli haber geldi.

Otobüs yada uçak ile şehirler arası yolculuk yapmak isteyenler için İçişleri Bakanlığından açıklanan genelgeye göre Seyahat belgesi şartı getirildi. Kendi özel aracıyla yolculuk yapmak isteyenler için herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Bazı illerde ve ilçelerde köylere uygulanan karantinadaki yerlere giriş ve çıkış yapılamayacak. Bunun dışında yolculuk esnasında EGM birimleri tarafından gerekli olan kontroller ve uyarılar devam ediyor.

Seyahat belgesi nedir? İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Mart 2020 tarihinden itibaren seyahat edecek olanların alması ve seyahat boynca yanlarında bulundurulması gereken belgedir.

Kimlere seyahat belgesi verilecek; Doktor raporuyla tedavi ihtiyacı için sevk edilen hastalara, şehir dışında bulunan birinci derecede yakınlarının ağır hastalıklarının bulunması yada vefat etmeleri durumlarında, 15 gün içerisinde geldiği yerde kalacak yeri olmadığı için dönüş yapmak isteyen vatandaşlara bu belge verilecek.

İlgili Haber: Otobüs, Uçak Yolculuğu Seyahat Belgesi Başvurusu Nereye Yapılır? Şartları!

Seyahat izin kurulları Valilik ya da kaymakamlık temsilcilerini başkanlık yaptığı kurullar tarafından terminallerde ya da hava limanlarında oluşturuldu. Geçtiğimiz gün başlayan başvurularda uzun kuyruklar oluştu ve buna çözüm olarak seyahat izin belgesi e-devlet üzerinden alınabilecek.

Özel araç ile yolculuk yapacaklar! Vatandaşlar kendi özel araçlar ile yolculuk yapmak isteyenler için seyahat izin belgesi alma zorunluluk varmı? Yolculuk için izin alma şartlarını merak etmekteler. Verilecek izinlerde kendi şahsi araçları ile herhangi bir nedenle şehirler arası yolculuk yamak isteyenler bulunmuyor. Sadece otobüs ve uçak yolcuları için geçerli olacak.

İlgili haber: Özel Araç ile Yolculuk Yapmak İçin Seyahat İzni Alınacak mı?

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinden yapılan açıklamada vatandaşların artık kaymakamlıklara gitmelerine gerek kalmadan e-devlet üzerinden başvuru yapabilecekleri ifade edildi.

BAŞVURU ADIMLARI;

E-devlet üzerinden başvuru yapılması gerekli bunun için https://bit.ly/2yjc4av adresine giriş yapınız. Çıkan ekrandan üst sağ kısımda yer alan yeni başvuru sekmesini tıklayıp başvuru adımlarını tamamalayınız. Başvurunuzu e-devlet üzerinden tamamladıktan sonra seyahat izin kurula iletilecek olan başvurular değerlendirmeye alınacak. Değerlendirme sonucunda başvurunuz kabul edilmiştir yada başvurunuz ret edilmiştir. Şeklinde sms ile bilgilendirileceksiniz. Başvurusu kabul edilenler otogar yada havalimanından başvuru merkezlerinden T.C. kimlik ile doğrulamaları yapmaları gerekli olacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim