Korona virüs önlemleri sebebi ile yaklaşan Ramazan Bayramı için bir uygulamaya gidilmiş, bu uygulamaya göre 65 yaş üstü vatandaşların tek yönlü olarak bayramda seyahat etmelerine izin verilmiştir. Bu kapsamda 65 yaş üstü vatandaşlar e-devlet üzerinden aldıkları izin belgesi ve refakatçıları ile bayramda tek yönlü olarak seyahat edebilecektir. Peki yapılan başvurular nasıl sorgulanır, başvuru sonuçları nasıl öğrenilir, işte detaylar.

Kimler İzin Belgesi Alabilecek?

Seyahat izin belgesi, korona virüs önlemleri kapsamında yasaklı illere giriş ve çıkışlar için kullanılmakta olup bu noktada ilgili belgeyi alacak olanlar tedavi olduğu hastaneden taburcu olup ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya önceden alınmış doktor randevusu, kontrolü olanlar olarak belirtilmiştir. Fakat geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada 65 yaş üstü vatandaşların da bayram dolayısı ile tek yönlü olarak bu belge ile seyahat etmelerine izin verileceği açıklanmıştır.

Bakan Koca tarafından yapılan açıklama ile seyahat izni “"Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, bilim kurulunun önerileri doğrultusunda; 65 yaş üzeri büyüklerimiz memleketlerine gitme noktasında, sabit bir yere gittiğinden eminsek, sağlık açısından herhangi sorunları yoksa. İlgili kaymakamlıktan bir aylık tek yönlü gidiş kaydı olmak şartıyla bir izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak” ifadeleri ile belirtilmişti.

Seyahat İzin Belgesi Başvuru Sonuçları

Seyahat izin belgesi için yapılan başvuruların sonuçları Seyahat İzin Kuruluna iletilecek olup kurul tarafından değerlendirmeye alınan başvuruların sonuçları vatandaşlara SMS olarak gönderilecektir. Başvurusu onaylananlar bu kapsamda otogar ve havalimanlarında vatandaşlık numarası doğrulandıktan sonra kabul edilecektir.

İlgili başvuru için sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar https://www.turkiye.gov.tr/goc-idaresi-yol-izin-belge-basvurusu adresinden T.C. ve şifreleri ile e-devlete giriş yaparak başvuru sonuçlarını öğrenebilecek.

Editör: TE Bilisim