Korona virüs salgını ile birlikte hem işverenler hem de işçiler zor zamanlardan geçmekte olup özellikle bu süreçte devlet tarafından sağlanan kısa çalışma ödeneği başta olmak üzere diğer destek yardımlar ile bu salgın atlatılmaya çalışılıyor. Gündemde yer alan bir haberde ise bir sendika üyeleri arasından kısa çalışma ödeneği alan ya da ücretsiz izne çıkarılan üyelerine iki ay süre ile aylık 200 TL eğitim yardım yapılacağını açıkladı.

Türk-İş Üyelerine 2 Ay 200 TL Ödeyecek

İlgili sendika Türk-İş’e bağlı Koop-İş Sendikası olup bu noktada sendikaya bağlı H&M ve IKEA başta olmak üzere örgütlü olduğu işyerlerinde bulunan ve kısa çalışma ödeneği alan veya ücretsiz izne çıkarılan üyelerine iki ay 200 TL eğitim yardımı ödeme kararı almış olup bu süreçte güçlük yaşayan üyelerinin kısa çalışma ödeneğiyle ücretleri arasındaki farkın 200 TL’sini karşılamış olacak.

Türk-İş’e bağlı Koop-İş Sendikasının hali hazırda 70 bin üyesi bulunmakta olup alınan bu karar ile birlikte kısa çalışma ödeneği alanlara ya da ücretsiz izne çıkarılanlara mayıs ve haziranda 200 TL olmak üzere toplamda 400 TL ödeme yapılacak. 

Tüm Çalışanlar Kısa Çalışma Ödeneğinden Yararlansın

Korona virüs salgını ile birçok çalışanın zor durumda olduğunu açıklayan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ile TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, “Kanunda yer alan sigortalılık ve prim ödeme şartı aranmaksızın, sadece çalışma olgusunun esas alındığı bir uygulama yapılarak tüm çalışanların Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanması sağlanmalı.

Çalışma barışı ve sosyal adaletin korunması amacıyla Kısa Çalışma Ödeneği ile çalışanın ücreti arasındaki farkı ödemeyi üstlenen işverenler için getirilecek teşvik mekanizması ile uygulama özendirilmeli” açıklamasında bulundu.