Türkiye'nin son yıllarda film sektörü oldukça gelişti. Öyle ki her ay birden fazla yerli film sinemaya çıkmakta ve bazı yapıtlar milyonlarca izlenerek sürekli serisinin çıkması devam etmektedir. Şu anda yerli yapıt olup da aynı filmin serisinin çıkmaya devam ettiği bir çok oyun bulunuyor. İlgili filmler çekilmeden önce bilindiği üzere senaryoları yazılmaktadır ve ülkemizde bir çok kişi uzun ya da kısa alanda senaryolar yazmaktadır. Peki yazılan senaryolar satılabilir mi, senaryo satış işlemleri nasıl yapılır?

SENARYONUZU KORUYUN

Öncelikle pek çok internet sitesinde senaryo satışı başlığı altında yazılan bilgiler gerçeği ifade etmemek ile birlikte yazdığınız senaryoları gönderin ifadeleri bulunmaktadır. Öncelikle eğer senaryonuza gerçekten güveniyorsanız ve satabileceğinize inanıyorsanız hemen noter'e giderek senaryonun her sayfasını ücretli olarak onaylatın ve sizden başkasının satamamasını, kullanamamasını sağlayın.

SENARYO SATIŞI

Senaryonuzu satabilmek için öncelikle film ajansları ile görüşmeniz gerekmektedir. Bu süreç sizi epey yoracaktır. Teker teker film ajanslarının ve film stüdyolarını gezmek istemiyorsanız aklınıza gelen tüm film çekim yerlerinin internet sitesine girin ve iletişim bölümünden senaryonuz için oluşturduğunuz özeti gönderin. Özet ile beraber devamına isim soy isim telefon ve mail adresinizi yazarak film yapımcılarının sizinle irtibata geçmesini sağlayınız. Ancak senaryolar bu şekilde satılabilir.

Editör: TE Bilisim