7 Haziran seçimlerinde ''Taksim Kâbe'mizdir'' diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir grup HDP’liyle birlikte, Yenişehir ilçesinde bulunan Sümerpark’ta cuma namazı kıldı.


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Feragat yapalım ve barışı kuralım. Sadece bir cümle ile bu kadar basit her şey. Adil bir barışla birlikte huzuru ve çözümü tesis etmek bu kadar mümkündür” dedi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, dün Diyarbakır’da düzenlediği basın toplantısında, halka, “Cuma namazını birlikte kılalım” çağrısı üzerine HDP’liler Yenişehir ilçesinde bulunan Sümerpark’ta toplandı. Emekli müftü, HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, cuma hutbesini okuduktan sonra, namazı kıldırdı.

Namazın ardından parti otobüsünün üzerine çıkan Demirtaş, bu mübarek günde ellerini barış, huzur ve çözüm için semaya açan ve Allah’a yalvaranların dualarının kabul olmasını istediğini belirtti. Demirtaş, “Zahmetli zor ve sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz. Yanı başımızda yüreğimizin tam ortasında bir ateş yanıyor. 93 gündür Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı var. 6-7 aydır çatışmalar var. Ölüm ve savaş oluyor kan var gözyaşları mevcut. Ölümün kanın ve savaşın olduğu her yerde yangın vardır. Bunların hiçbiri normal değildir. Normal ve doğru olan sorunlar ile sıkıntıları bir masa etrafında toplayarak, bir cümle ile yönetenler adil bir barış teklif etsinler. Bizler de feragat yapalım ve barışı kuralım. Sadece bir cümle ile bu kadar basit her şey adil bir barışla birlikte huzuru ve çözümü tesis etmek bu kadar mümkündür. Maalesef ki kendi hırsları iktidarları uğruna her şey bizim ve benim olacak demelerinden insanlar ölüyor” dedi.

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

yeniakit
Editör: TE Bilisim