Teröristlerce girilen çatışmada yaralanan ve  Şırnak Asker Hastanesi'nde şehit olan jandarma özel harekat Uzman Çavuş Cemil Turan ve polis özel harekat timi Emre Beker, son yolculuklarına uğurlandılar.


Şırnak Merkez Yeşilyurt Mahallesi'nde çıkan 2 ayrı çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldıkları hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan ve polis özel harekat memuru Emre Beker için Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Ali İhsan Su, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehitlerin silah arkadaşları ve geçici köy korucuları katıldı.
Şırnak'taki saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Cemil Turan ve özel harekat polisi Emre Beker'in Türk Bayrağı'na sarılı naaşlı Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na getirilerek katafalka konuldu. Törende, şehitlerin özgeçmişi okunarak, dua edildi.
Şehitlerin cenazeleri, silah arkadaşları tarafından dualarla ambulansa kadar omuzlarda taşındı. Daha sonra şehitlerin naaşı helikopter ile Şerafettin Elçi Havalimanı'na gönderildi. Oradan da Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan'ın naaşı Bursa'ya, özel harekat polisi Emre Beker'in naaşı ise Çorum'a gönderildi.

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)
Editör: TE Bilisim