Geçtiğimiz gün Şırnak'ta şehit olan Uzman Çavuş Uğur Ayer'in baba evini neredeyse çökecek halini dün medyada gören Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehit'in Baba ocağının hemen tamir edilmesi için emir verdi.​

Şırnak'ta şehit olan Uzman Çavuş Uğur Ayer'in Bartın'ın Kozcağız beldesinde ailesiyle yaşadığı evde çökme tehlikesi olduğu ortaya çıkmıştı. Dün taziye sırasında askerler, evde çökme tehlikesi olduğun fark etmiş, demir direklerle güçlendirme yapmıştı. Demir direklerle güçlendirilen ev için Başbakan Ahmet Doğutoğlu’ndan “Ne gerekiyorsa yapılsın talimatı” verildi.

VALİYİ ARAYARAK EMİR VERDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu arayarak şehit Uzman Çavuş Uğur Akyer’in evi için ne gerekiyorsa yapılması için talimat verdiği öğrenildi.


GEREKEN YAPILACAK

Başbakan Davutoğlu’nun talimatı üzerine Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, beraberinde Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa karaman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış ve Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur ile birlikte şehidin Kozcağız’daki evine giderek incelemede bulundular. Vali Seyfettin Azizoğlu ev için Başbakan’ın talimatı doğrultunda gerekenin yapılacağını söyledi.

Vali Azizoğlu daha sonra Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman’ı ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.