Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel,son yolculuğuna uğurlanıyor.Tunceli'nin merkeze bağlı Çiçekli Köyü yakınlarında terör örgütü PKK militanalarıyla girilen çatışmada hayatını kaybeden şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel,için tören düzenlendi. Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel için Elazığ Havalimanı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Törenden sonra şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel ’in cenazesi toprağa verilmek üzere askeri uçak ile Ankara’ya gönderildi.


Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel için Elazığ Havalimanı’nda düzenlenen uğurlama törenine Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, Emniyet müdürü Nihat İşlek, Jandarma Alay Komutanı Albay İlker Temel, Elazığ Milletvekilleri, askerler ile şehit binbaşının yakınları katıldı.

BİNBAŞININ ANNESİ FENALAŞTI


Ankara’dan gelen askeri uçak ile alana inen şehit Binbaşı Güzel’in eşi Burcu, anne, babası ve yakınları şeref salonunda uğurlama töreninin başlamasını bekledi. Şehidin cenazesi katafalka getirildiği sırada şehit Binbaşı Güzel’in annesi Emine Güzel ağıtlar yaktı. "Yavuzum dayanamıyorum. Ben seni böyle mi karşılayacaktım?" diyerek fenalık geçiren anneye sağlık ekipleri müdahale etti. 

TUNCELİ VALİSİ SABIR DİLEDİ

Tunceli Valisi Osman Kaymak uğurlama töreninde şehit binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in ailesine sabır dilediğini belirterek, "Huzur içerisinde yaşamanın bedeli, maalesef hep ağır olmuştur. Bu memleketin, bu milletin şanını, şerefini, haysiyetini ayakta tutabilmek için büyük fedakarlıklar yapılmış ve bu yolda da binlerce şehitler verilmiştir. Onlar bizim şahitlerimizdir. Tüm şehitlerimiz şahit olsunlar ki, güvenlik güçlerimiz bu gün olduğu gibi yarın da canları pahasına bu kutsal vatanı kararlı bir şekilde savunmaya devam edeceklerdir. Bu mücadelede şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Onlara bu alçakça saldırıları yapan vatan hainleri mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaklardır" dedi.

ŞEHİT EŞİ FOTOĞRAFIYLA UÇAĞA BİNDİ


Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel için Elazığ Müftüsü Peyami Güngör’ün yaptığı dua ardından şehidin cenazesi uçağa alındı. Cenazenin uçağa konulması ardından şehidin fotoğrafı eşi Burcu Güzel’e verildi. Ayakta durmakta zorlanan şehidin eşi fotoğrafı göğsüne basarak uçağa bindi.Hürriyet

Editör: TE Bilisim