Bu sabah saatlerinde Suriye sınırında, sınırın karşı tarafından açılan ateş sonucu şehit olan iyade Er Gökhan Çakır'ın İzmir'in Aliağa ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehidin yakınları acı haberin ardından yasa boğuldu. İşte ayrıntılar...

Çakır'ın şehit olduğu haberini, Güzelhisar Mahallesi Gavurdere Sokak'ta yaşayan ailesine Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Gürler verdi. Çakır ailesinin evine Türk bayrağı asılırken, komşuları ve yakınları da aileye başsağlığı diledi. Aslen Muşlu olduğu öğrenilen şehit ailesinin evinde Kürtçe ağıtlar yakıldı. Şehidin babası Faruk Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluyla her gün görüştüklerini belirterek, "Oğlumla dün telefonla görüşmüştüm. 'Buralar güvenli, endişelenmeyin' demişti. Bugün şehit haberi geldi" dedi.

Şehidin amcası Kutbettin Çakır ise yeğeninin bir hafta önce asker kıyafetleriyle çektirdiği fotoğrafı gönderdiğini ve "Ben vatanın namusunu koruyorum" dediğini aktardı. Yeğeninin şehit olduğu haberiyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirten amca Çakır, "Ocağımız yıkıldı. Biz Kürt'üz ama hain değiliz. Bir yeğenim de Dağlıca'da asker. Soyadımızı taşıyan şu anda 7 askerimiz daha var" dedi. Şehidin ailesine taziye için gelenler arasında Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da yer aldı. Hatay 2. Piyade Hudut Alay Komutanlığına bağlı Cilvegözü Piyade Hudut Karakolunda vatani görevini yapan Piyade Er Gökhan Çakır, Suriye sınırındaki devriye görevi sırasında açılan ateş sonucu yaralanmış, kaldırıldığı Antakya Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Editör: TE Bilisim