Türkiye ikinci dalganın başlamasının önüne geçmek için yeni tedbirlere uymaya başladı. Bun göre İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuru neticesinde hafta sonları vatandaşların sabah saat: 10.00 ile akşam saat: 20.00 arasında sokağa çıkabileceği bu saatler dışında sokağa çıkamayacağı belirtildi. Peki hafta sonları kısıtlı saatlerde şehirler arası yolculuk yasak mı? Vatandaşlar şahsi araçları ile ya da uçak, tren, gemi vb. gibi ulaşım araçları ile yolculuk yapabilir mi?

Şehirlerarası Yolculuk Durumu

Şehirler arası yolculuklar uçak, gemi, tren, otobüs vb. gibi ulaşım araçları ile yapılabilecektir. Vatandaşlar kontrol noktalarında HES kodları ve biletlerini ibraz ettirmeleri gerekmektedir. Bu vatandaşlar sokağa çıkma yasaklarından muaf olacaktır. Yine tura katılım sağlayan kişilerde yasaklardan muaf sayılmaktadır.

Özel Araç İle Yolculuk Yasak Mı?

Toplu taşıma araçları ile şehirler arası yolculuk yasak değil ancak özel şahsi araç ile izni olmadan vatandaşların şehirler arası ya da şehir içi ulaşım gerçekleştirmeleri yasaktır. Ancak görevli sağlık personeli, askeri personel, kamu görevlisi, öğretmen, polis vb. gibi pozisyonlarda olmak gerekmektedir. Yine tedavi olup evine gidecekler, bulunduğu şehre son 5 gün içinde gelmiş ve ilgili şehirde kalacak yeri olmayan, askerlik hizmetinden terhis olmuş bireyler şehirler arası yolculuk yapabilecektir.