Şehirlerarası kısıtlaması ve sokağa çıkma yasağı yeniden geliyor mu? Başkan Erdoğan'dan açıklama! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak bazı açıklamalar yaptı. 7 Ağustos 2020 tarihli ana gündem maddesi olan ekonomik gelişmelere değinerek koronavirüs ile ilgilide yeni kısıtlamalar için açıklama geldi.  Dolar, altın fiyatları yükselişine dair açıklama yapan Başkan Erdoğan Türkiye'de vaka sayıları son günlerde artması ile ilgili de ynei kısıtlamaların gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

Bilindiği gibi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda vatandaşların sosyal mesafe hijyen, maske kurallarını özellikle dikkatli davranmaları konusunda ikazlarda bulunuyor. Fakat vatandaşların Kurban bayramında fiziki mesafeyi ihlal eden çok sayıda görüntü geldi. Havaların sıcak gitmesi ile birlikte bölgelerinde sosyal mesafe hiçe sayan sanki koronavirüs yaşanmamış oluşturan görüntüler Bakan Koca'nın da dikkatini çekerek bu konuda çok sert uyarılarda bulundu. Bölgesel olarak yeni kısıtlamaların gelebileceği konuşuluyor. Fakat bölgesel kısıtlamalar nasıl olacak sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağı belli oldu mu? Büyükşehirlerde vaka'nın çok olduğu illerde kısıtlamaların nasıl uygulanacağı merak ediliyor.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA; 

11 Mart tarihinden sonra ilk alınan tedbirlerden bir tanesi şehirlerarası kısıtlama olarak karşımıza çıkmıştı. İlk olarak 30 Büyükşehir ve Zonguldak ilinde sokağa çıkma yasağının uygulanmasının ardından 1 Haziran itibari ile de normalleşme kapsamında yasakları kaldırıldı. Yeni yapılan açıklamalara göre şehirlerarası kısıtlama uygulaması yapılmayacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada sokağa çıkma yasağının düşünülmediğini ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı sonrası yaptığı açıklamalarda göre bilim kurulunun almış olduğu karara bağlı olarak tedbitlerin alınacağını ifade etti ve sosyal mesafe temizlik maske kurallarına uyulması için vatandaşlara seslendiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim