EYT çözüme kavuşacak mı? KYK borçları silinsin diye bekleyen adaylar için meclis gündemine gelebilir. İşte gelişmeler..

EYT için bekleyiş devam ediyor. Emeklilikte yaşa takılanlar uzun zamandır sosyal medya siteleri üzerinden seslerini durmak istemekteler. Son yapılan açıklamaların ardından düzenlemenin söz konusu olmadığı açıklamaları yapılmıştı. Buna rağmen bekleyişte bulunan adaylar  gelece yeni haberler beklemekte. En son Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Cumhurbaşkanımız da açıkladı, gündemimizde yok şu anda. Çocuklarımızın geleceği için gündemimizde yok esasında." demişti. EYT yasa teklifi daha önce meclis tarafından reddedilmişti.

KYK BORÇ SİLİNECEK Mİİ?

Yükseköğrenimlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığının Kredi Yurtlar Kurumu KYK kredisi çekerek öğrenimleri sonrası dönemlerde ödeme yapacak olan öğrenciler. Mezun olmaların ardından geri ödemelerde zorlandıklarını belirtmekteler. KYK kredi borçlarının silinmesini istemekteler. KYK kredi borç silinmesi durumunda daha önce ödemelerini tamamlayan adayların durumlarının nasıl olacağı da merak konusu oldu.

EYT SORUNLARI MECLİS GÜNDEMİNE GELEBİLİR?

SSK'lı olup 08/09/14999 öncesi işe girenler için eklenen yaş şartı ile birlikte erkeklerde 60 kadınlarda ise 58 olan değişikliği emekli olmayı bekleyen adaylar için bekleme süresini getirdi. Emeklilikte yaşı bekleyen çalışanlar emekli olmak istemekteler. Milli gazetede yayımlanan habere göre seçim öncesinde yeni bir çalışma yapılabilir. EYT sorunları ile KYK borç silinme konusu meclise taşınabilir. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim