Cumhuriyet Halk Partisi seçmenlerin bilgisine açtığı sandık sorgulama ile oy kullandığım sandıktan hangi parti kazandığını öğrenmek mümkün olacak. Oy kullandığım sandığın sonuçları ve sandık sorgulama nasıl kullanılacak? İşte detaylar.

24 Haziran seçim sonuçlarının tamamlandı. Seçim sonuçlarına göre ilk Başkan Recep Tayyip Erdoğan oldu. Diğer yandan Cumhur ittifakı ile Millet ittifakı ile partilerin oy oranları da belirlendi. YSK kesinleşmiş oy sonuçlarını itiraz sürelerin tamamlanmasının ardından 5 Temmuz tarihinde resmen duyuracak. Bununla birlikte Cumhuriyet Halk Partisinin yeni açtığı ekran ile seçmenler kendi sandıklarındaki sonuçları öğrenebilecek.

YSK SANDIK SORGULAMA!

Yüksek Seçim Kurulu sandık sonuçlarını siyasi partilerin bilgisine açtı. YSK sandık sorgulama sistemi ile yaklaşık on gün içinde de seçim sonuçlarını  vatandaşların erişime açacaklarını açıkladı. 

SEÇİM SANDIK SONUÇLARINI ÖĞRENMEK!

Sandık sorgulama ve oy kullandığınız sandıktan çıkan sonuçları öğrenmek için aşağıdaki bağlantıyı tarayıcıdan açarak T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodunu büyük harflerle girmek kaydı ile sorgulama yapabilirsiniz. Ayrıca yurt içi sandık sonuçlarında il, ilçe ve sandık numarasını girerekte sonuçları öğrenebilirsiniz.

Sandık sorgulama: https://goo.gl/bLfFBo

Editör: TE Bilisim