İstanbul seçimlerinin tekrarlanması konusunda AK Parti cephesinden çeşitli açıklamalar ve talepler gündeme getirilmeye devam ediliyor.  Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada bazı yerlerde 2 katlı evlerin 4 katlı gösterildiği, seçmenlerin bu olmayan yerlerden oy kullandığı yönünde verilerin elde edildiği, kamu vicdanını zedeleyecek, seçime leke sürecek bazı girişimler ve ihlallerin olduğu aktarıldı. Yapılan açıklamalarda seçimin iptali için başvuruların gündeme getirildiği görüldü. Erdoğan tarafından da gerçekleştirilen açıklamalarda, seçim sürecinin tekrarlanmasının, böyle bir istekte bulunulmasının yasal bir hak olduğu ifadeleri kullanıldı.

SEÇİM TEKRARINA HAZIR MISINIZ?

CHP' den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve seçim sürecini önde götüren Ekrem İmamoğlu, henüz mazbatasını almadı. Mazbatasını almayan Ekrem İmamoğlu, seçim iptali ve tekrarlanması konusunda önemli ifadelere yer verdi. Ekrem İmamoğlu " seçim tekrarına hazır mısınız? " şeklindeki soruya da yanıt verdi. Açıklamasında " Hazırlıklıyız tabii. Ama bunları düşünmek bile istemiyorum. " şeklinde konuştu.

YENİDEN SEÇİM TARTIŞMALARI - FETÖ İDDİALARI VE USULSÜZLÜK

Ekrem İmamoğlu, sandık görevlilerinin FETÖ mensubu olduğu, usulsüzlük yapıldğı yönündeki ifadelere, atamaları yapan bakanların sorumlu tutulması gerektiğini söyledi. Açıklamasında " Biz burada toplumsal menfaatimizi, milli menfaatimizi düşünüyoruz. Konuştuğumuz her şeyin Türkiye'de açacağı yaraları uluslararası platformda tamir etmemiz çok güçleşir. Türkiye'nin 145 senelik bir demokrasi serüveni var, Tanzimat'tan bu yana… Böyle bir demokrasiyi yaşayan Türkiye, bir anda bunu yok sayıp akıl almaz kararlarla bütün emekleri heba edemez." "Demokrasinin yok sayıldığı, "kazanana kadar seçim yapalım" anlayışı ile Türkiye'ye büyük yaralar açarlar. Benim savunduğum şey 'Ekrem İmamoğlu seçimi kazansın'dan çok öte. Milli menfaatlerimizi, demokrasi sürecimizi koruma adına bir mücadeledir bu. " ifadelerini kullandı.