Sayıştay Başkanlığına yazı işleri müdürü, memur, mühendis, tekniker, diş tabibi laborant, VHKİ ve denetçi yardımcısı kadrolarında personel kadrosu ihdas edildi.
Sayıştay boş ve dolu kadro dağılımı için resmi gazetede yeni bir karar açıkladı. Son olarak Ocak ayında Denetçi yardımcısı alımı yapmış ve sözleşmeli kadrolarda çocuk gelişimci alımı yapmıştı. Personel alımı yapan Sayıştay’ın 45 denetçi alımı yapması bekleniyor. 9 Kasım 2019 tarihli resmi gazetede ilan edilen kadro ihdasına göre yeni personel alım ilanlarının yapılması bekleniyor. Buna göre yeni ilanlar ne zaman açıklanacak henüz bir açıklama gelmedi.

RESMİ GAZETE AÇIKLANDI;

Sözleşmeli personel alım kadrolarında mevcut 32 olan sayı 42’ye çıkartıldı.
Yönetim mensupları kadrolarında sayı değişikliği yapılmazken meslek mensupları kadrolarından baş denetçi olarak yer alan 53 kişi uzman denetçi ve uzman yardımcısı olarak değiştirildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Denetçi yardımcısı alımı nasıl yapılacak. Daha önce ilan edilen Sayıştay eleme sınavları iin ÖSYM üzerinden kılavuz açıklanarak adaylara genel kültür genel yetenek hukuk ve muhasebe alanlarından oluştan sınava girmeleri ve bu sınavdan başarılı olmaları gerekli olacaktır. Başvuru şartlarında adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunda belirtilen genel şartlara sahip olmaları gerekli olacak. Yaş şartında 35 yaşını doldurmamış olmak istenilecek. Eğitim şartlarında 4 yıllık İİBF, İktisat, İşletme, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisad bölümlerinden mezun olmak gerekli olacak. Yeni gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim