Ülkemizde bir süredir gündem olan bedelli askerlik bilindiği üzere artık tüm detaylı ile öğrenildi. Ancak akılları eğitim süresi hususu karıştırmaya devam ediyor. Öyle ki ilk olarak bedelli askerlik için eğitim süresi 25, daha sonra 28 olarak açıklandı ve şu anda hükümet bu sürenin azaltılması konusunda görüşme yapıyor.

Cumhur İttifakında önemli rol oynayan Milliyetçi Hareket Partisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan açıklama ile de bedelli askerlikte eğitimin olmaması gerektiği ve bunun maliyetinin yüksek olduğunu söylemişti. Bu açıklama ardından bedelli askerlik eğitim süresi kaldırılacak mı derken Milli Savunma Bakanı Hulis Akar tarafından son dakika açıklaması yapıldı.

EĞİTİM SÜRESİ GÖRÜŞÜLÜYOR

Eski Genelkurmay Başkanı ve Yeni Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar tarafından yapılan açıklama da bedelli askerlik hususunda eğitim süresinin görüşülmeye devam ettiğini eğitimin tam anlamı ile kaldırılmasının uygun olmadığını, sürenin ne kadar olması gerektiği konusunda görüşmelerin sürdürüldüğü ve bu sürenini değiştirilebileceğini belirtti.

Öyle ki bir süredir kamuoyunda bedelli askerlik eğitim süresinin 28'den 21'e düşürülebileceğine yönelik iddialar var. Eğer bu iddialar gerçek olursa bedelli askerlik eğitim süresi resmi olarak 21'e indirilebilir. Ancak Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar'ın dediği gibi henüz görüşmeler devam ediyor ve kesin olarak bedelli askerlik eğitim süresinin ne kadar olacağı bilinmiyor. Sürenin aynı kalması hatta daha da artırılması gibi durumlarda olabilir.