Ülkemizdeki binlerce EYT mağduru yetkili isimlerden gelecek olan açıklamalara kilitlenmişti. Geçtiğimiz yazdan itibaren EYT sıcak gündemini korurken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geçtiğimiz günlerde gelen açıklama EYT mağdurlarını üzmüştü.

Başkan Erdoğan açıklamasında “SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır” açıklamalarına yer vermiş ve açıklama binlerce EYT mağduru tepkilerini dile getirmişti.

Yargı Reformundan Sonra EYT Meclise Mi Gelecek?

Geçtiğimiz günlerde Başkan Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile EYT konusu kapanmış gibi görünse de EYT için son umutta gözler Prof. Dr. Vedat Bilgin’in hazırladığı ve EYT derneği ile yaptığı görüşmenin ardından EYT için çözüm artık meclise çevrildi. Buna göre mecliste yargı reformundan sonra EYT ile ilgili bir düzenlemenin olmasına da muhtemel olarak bakılıyor.

Hangi Grup Şanslı?

EYT ile ilgili olarak prim günlerini doldurmuş ancak yaş sınırına takılan yüzbinlerce kişi meclisten çıkacak EYT kararını dikkatle takip etmekle birlikte ulusal basın haberlerine göre EYT için 3 farklı sistem gündeme gelmiş bulunuyor. Bu sistemlerden en makul olanında ise kadınlar 55 erkeklerde 58 yaş sınırı varken 1999 ve öncesi işe giriş olan ve sigorta olanların EYT’den çıkacak herhangi bir değişiklikte kesin emekli olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim