Türkiye genelinde şuanda açılmış sandık sayısı % 33 civarında. Bu sandıklardan önde olan isimler ve partiler hangileri? Hangi büyükşehirlerde hangi adaylar kazandı? İşte merak edilen seçim sonuçlarında son durum ve gündeme yansıyanlar.

AÇILAN SANDIK ORANI % 33

Açılan sandıklara göre Türkiye genelinde Cumhur İttifakı %52,46 oranında Cumhur İttifakı (AK Parti - MHP), % 37,19 oy sayısıyla Millet İttifakı (CHP - İYİ Parti) diğer partilerin oy oranı ise % 10,38 olarak aktarılıyor. İllere göre bakıldığında CHP' nin Adana' da % 50 oy oranıyla ilerlediği, gözüküyor. Ankara' da ise kıyasıya bir rekabet sürüyor. Seçim sürecinin belki de en önemli mücadelelerinin gerçekleştiği Ankara' da CHP % 48,29, AK Parti ise % 48,82 olarak açılan sandıklardan yansıyan verilerle ulaştırılıyor. Burada yalnızca Ankara' da değil Bursa' da da fark oldukça yakın. Bursa' da CHP % 46 oy alırken, AK Parti % 49 oy oranıyla bildiriliyor. Şuanda elde edilen veriler ışığındaİzmir' de CHP' nin oyu % 58 oranında görülürken, AK Parti' nin % 37,60 oy oranında kaldığı görülüyor.

AÇILAN SANDIK ORANI % 99

Ankara' yı Mansur Yavaş' ın kazandığı görülüyor. İstanbul' da ise kıyasıya rekabet dün geceden beri tamamlanmayan sandık oranlarıyla beraber hala netliğe kavuşturulmuş değil. İki aday Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım tarafından balkon konuşmaları gerçekleştirildi. Yapılan açıklamalarda iki aday da kendilerinin kazandıklarını söylediler. Şuanda tam anlamıyla tüm veriler ortaya çıkmış değil. Aktarılan son verilere göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Binali Yıldırım Cumhur İttifakı' nın oy oranı %48,70, Millet İttifakı Ekrem İmamoğlu CHP oy oranı ise %48,65 olarak kayıtlarda yerini almıştır.

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Bayram Şenocak tarafından yapılan açıklamada " Bizim şu andaki yapmış olduğumuz veri girişlerinden sonra İstanbul'da 3 bin 870 oy farkıyla seçimi kazandık. " ifadeleri kullanıldı.

DOĞAN HABER AJANSINDAN AÇIKLAMA - EKREM İMAMOĞLU KAZANDI

DHA tarafından yapılan açıklamada YSK İstanbul verilerine göre Ekrem İmamoğlu: 4 milyon 156 bin 725 oy, Binali Yıldırım: 4 milyon 129 bin 705 oy olarak aktarıldı...

İSTANBUL' U KİM KAZANDI?

YSK tarafından gece yapılan açıklamada, geçersiz oy sayısının 300 bin olduğu ifade edildi. Her iki parti de şuanda kendi adaylarının kazandığını iddia ediyorlar. Bu süreç YSK tarafından açıklanan kesin sonuçlarla beraber, ıslak imzalı iptal edilen oylara itiraz süreciyle yürüyecek. İptal edildiği söylenen 300 bin geçersiz oy incelenecek ve buradan kazanan belli olacak gibi gözüküyor. Sürece yönelik gelişmeleri takip ediyor, sizlere bilgilendirmeleri sağlıyor olacağız.