Ülkemizde bilindiği gibi işsizlik oranlarını azaltabilmek için çalışmalar ara vermeden devam ediyor. İŞKUR e hükümet yapmış olduğu yatırımlar ile işsizlik oranlarını azaltmaya çalışırken şüphesiz ki yapılan yatırımlar arasında en dikkat çekici olanlarından bir tanesi bilişim vadisi olacak.

Bilişim Vadisi Gebze'nin büyük bir alanı üzerine kuruluyor ve tamamlanması ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün açıklamasına göre yıllık ülkeye 50 milyar dolarlık bir ciro ettirmesi beklenmektedir. Ülke ekonomisini büyük katkı sağlayacak olan bu yatırım ile yüz bin kişi iş sahibi olacak.

MAYIS AYINDA FAALİYETLER BAŞLAYACAK

Gebze'ye kurulacak olan Bilişim Vadisi projesi çok kapsamlı bir çalışma olduğu için ancak etap etap faaliyetleri başlayabilecek. Bu bağlamda ilk etabın Mayıs ayı içerisinde açılması ve binlerce kişiye istihdam fırsatını sunulması bekleniyor.

100 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

Gebze'ye kurulan Bilişim Vadisi projesinin tamamen bitirilmesi ve faaliyetlerine başlaması ile toplam 100 bin kişinin istihdam etmesi beklenmektedir. Mayıs ayında ilk etabın faaliyetlerine başlaması ile de yine binlerce kişi istihdam fırsatı yakalayacak. Bu tip projelerin ülke ekonomisine kattığı yarar büyük fayda sağlayacakken işsizlik oranını da ciddi bir şekilde düşüşe geçirmesinden dolayı ilerleyen dönemlerde bu tip yatırımların daha da artması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim