Ülkemizde bilindiği üzere cam filmi yasakları hakkında 2018 yılına girilmesi ile yeni bir dönem başladı. Daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar da araçların hiç bir yerinde cam filminin olmaması gerektiği duyurulmuş ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Şubelerinde çalışan polisler cam filmi kullanan araç sahiplerine ceza kesmeye başlamıştı.

Vatandaşların bu konuya çözüm bulunması gerektiğini ifade etmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cam filmi cezalarına düzenlemenin getirilmesi gerektiği açıklamasının yapılmasından sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kamuoyuna duyuru yaparak cam filmi cezalarının yeni bir karar alınana kadar kesilmeyeceğini ifade etmişti. Şimdi konu hakkında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından açıklama yapıldı. Peki Bakan nasıl bir açıklama yaptı, yasaklar kaldırılacak mı?

YASAĞIN KALDIRILMASINDAN YANAYIZ AÇIKLAMASI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yapılan açıklama da cam filmi yasağı hakkında helen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının ortaklaşa bir çalışma yürüttüğünü kendilerinin de yasağın kaldırılması taraftarı olduklarını duyurdu. Peki yasaklar kaldırılacak mı?

Bu açıklamadan sonra akıllara yasakların kaldırılıp kaldırılmayacağı sorusu geldi. Ancak ülkemizde operasyonlar hız kesmeden devam ettiği için ön camlar için cam filmi yasağının uzun bir süre daha devam edeceği tahmin edilmekte olup konu hakkında yakın zamanda yeni açıklamaların yapılması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim