Türkiye'nin PKK ve PYD'nin eski eş başkanı olarak öğrendiği Salih Müslim 13 Şubat 2018 tarihinden bu yana kırmızı bülten ile aranmaktaydı. Basına düşen son dakika haberleri ile Salih Müslim yakalandı ve Türkiye iadesi için çalışma başlattı. Peki Salih Müslim kimdir, Salih Müslim nereli, Salih Müslim nerede doğdu, Salih Müslim kaç yaşındadır?

SALİH MÜSLİM KİMDİR?

Türkiye'nin kırmızı bülten ile aradığı Salih Müslim 1951 yılında Halep'te dünyaya gelmiştir. Salih Müslim şu anda 67 yaşında olduğu bilinmekte olup doğma büyüme Suriyeli olduğu belirtilmektedir. Kökeninin kürt asıllı aileye dayandığı belirtilen Salih Müslim 1970 yılları civarında İstanbul'da yaşamış ve üniversiteyi 1977 yılında bitirmiştir. Mühendis mesleği ile bilinen Salih Müslim 1998 yılında siyasete ilk kez adım atmıştır.

Siyasete ilk olarak SKDP partisinde başladığı belirtilen Salih Müslim'in halen bu parti ile çalışmalarını sürdürdüğü ve eski PKK, PYD eş başkanlığını yaptığı bilinsede halen PKK - PYD ile görüşmelerinin olduğu bilinmektedir. Suriye'de güçlü kürt lider olarak bilinmekte olan Salih Müslim 2010 yılında yaşadığı olaylardan dolayı Irak'a kaçmış ve 2011 yılında Suriye'de yaşanan iç çatışmalardan fırsat bilerek tekrar Suriye'ye gelerek burada PKK - PYD ile planlar sürdürmüştür.

Editör: TE Bilisim