iSTANBUL İstiklal Caddesi'nde yapılan bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu. İşte saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlik bilgileri.

İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin isimler belli oldu.

Saldırıda İsrail vatandaşları, Simha Simon Demri, Yonathan Suher, Avraham Godman ve İran vatandaşı Ali Rıza Khalman hayatını kaybetti.

İSRAİL: YARALILAR ARASINDA VATANDAŞLARIMIZ VAR
İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan ilgili açıklamada ise “İstanbul'daki saldırıda İsrail vatandaşları yaralandı ama şimdilik sayıyı teyit edemeyiz” dendi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon, İstiklal Caddesi'nde düzenlenen canlı bomba saldırısında yaralananlar arasında İsrail vatandaşları olduğunu doğruladı. 

Ancak Nahshon, İsraillilerin sayısı ya da durumları hakkında net bir bilgilerinin olmadığını ifade etti.

İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesi ise ölenlerden ikisinin İsrailli olduğuna dair iddialar bulunduğunu duyurdu.

İSRAİL ÜST DÜZEY DİPLOMATINI İSTANBUL'A GÖNDERİYOR
İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen ve hayatını kaybedenler arasında bir İsrail vatandaşının bulunduğu saldırının ardından üst düzey bir İsrailli diplomat da yarın Türkiye'ye geliyor.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon, Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi toplantısı için ABD'de bulunan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Dore Gold'un ziyaretini yarıda kesip İstanbul'a geleceğini açıkladı.

Öte yandan, İsrail'in resmi acil yardım servisi Kızılkalkan'a ait bir uçağın saldırıda yaralanlar İsrail vatandaşlarını almak üzere İstanbul'a hareket edeceği öne sürüldü.
Editör: TE Bilisim