Şair ve Yazar Gülten Akın, son yolculuğuna çıktı. Kocatepe Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Şair ve yazar Gülten Akın için cenazede bulunan Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, bir açıklama yaptı.

Akın için Kocatepe Camisinde cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninde şairin çocukları Aksu Bora, Deniz ve Murat Cankoçak taziyeleri kabul etti. Törene katılarak aileye başsağlığında bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Akın'ın Türk edebiyatı açısından önemli bir kayıp olduğunu belirtti. Yüksekdağ, şiirleri ve yaşama dair söylediği sözleriyle tanıdıkları Akın'ın bir kadın olarak yaşam karşısındaki duruşunun her zaman örnek oluşturduğunu dile getirdi.

GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ


Türkiye siyasetinin çok çalkantılı ve zorlu süreçlerden geçtiğini ifade eden Yüksekdağ, toplumsal mücadelede ve siyasette her zorlukla karşı karşıya kaldıklarında şiirlerden ilham ve güç aldıklarını vurguladı. Akın'ın şiirlerinden ilham aldıklarını ve hayata tutunduklarını söyleyen Yüksekdağ, şairin Türkiye'nin bugün içerisinden geçtiği zorlu süreçte şiirlerle dolu bir miras bıraktığını belirtti.

Bu mirasın Türkiye toplumu ve halklarına bırakıldığını kaydeden Yüksekdağ, "O şiirlerdeki direnci, pırıltıyı, umudu, yaşama tutunma inadını ondan öğrenmeye devam edeceğiz. Onu kaybetmenin acısını yaşıyoruz ama birçok insandan farklı olarak şair, kadın kimliğiyle arkasında çok güçlü eserler ve duruş bıraktı. Onun bıraktığı mirasa layık olmaya çalışacağız" diye konuştu.

BİR ÇOK ÖNEMLİ İŞE İMZA ATTI

Bu arada, şairin bestelenen şiiri "Deli Kızın Türküsü" şarkısını seslendiren sanatçı Sezen Aksu'nun gönderdiği çiçek, şairin tabutunun başına bırakıldı. Cenazeye, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Akın'ın yakınları, şair ve sanatçılar katıldı.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi. Akın'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından kadınlar tarafından taşınarak defnedileceği Karşıyaka Mezarlığına götürülmek üzere cenaze aracına yerleştirildi. Bu esnada bir kadın Akın'ın "Kadın Olanın Türküsü" şiirini okudu.

Editör: TE Bilisim