32 İlde istanbul Emniyeti tarafından başlatılan sahte reçete operasyonunda bir çok gözaltı ve tutuklamalar yaşandı. Alınan bilgiye göre sahte reçete operasyonunda hemşire, doktor ve eczacıların olduğu öğrenildi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve 32 ili kapsayan sahte reçete operasyonunda gözaltına alınan aralarında doktor, hemşire ve eczacıların bulunduğu 98 kişi bu sabah emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılık sorguları tamamlanan şüphelilerden 46'sı serbest bırakıldı. 29 kişi ise "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olacak şekilde nitelikli dolandırıcılık", "Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde bozulmuş, değiştirilmiş ilaçları satmak", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi" suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Savcılık 23 kişi için ise adli kontrol istedi.

 SGK'YI MİLYONLARCA TL ZARARA UĞRATTIKLARI İDDİA EDİLİYOR

İstanbul Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kimlik tespitleri yapılan şüphelilerin, gün içinde ifade vermesi bekleniyor. Aralarında profesörlerin de dahil olduğu onlarca doktor ve eczacının bulunduğu şüphelilerin örgüt kurarak sahte reçete düzenlediği, SGK'yı dolandırmak suretiyle epilepsi, kanser ve hematoloji ilaçlarını Suriye ve Irak gibi ülkelere gönderdiği ve devleti milyonlarca TL zarara uğrattıkları iddia ediliyor. 
Editör: TE Bilisim