Ülkemizin pandemi süreci içerisinde en çok atama yapan ve halen yapmaya devam etmekte olan bakanlığı Sağlık Bakanlığı yeni dönem için bir atama daha yapacak ve 2020 yılını bu ilan ile kapatacak. Buna göre 18 bin kişilik atamanın yapılması muhtemel gözükmekte olup Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da önümüzdeki haftalarda ilana çıkılacak müjdesini vermişti. KPSS sonuçlarının açıklanması ile birlikte Sağlıkçılar harekete geçti ve atamanın yapılması için sosyal medya üzerinden kampanyalar başlattı. Peki atama 1 Aralıkta mı olacak yoksa daha önceki bir tarihte mi yapılacak?

Lisans KPSS Beklenildi

Sağlık Bakanlığının atama yapacağına yönelik haberleri yaklaşık bir ay önce kamuoyuna sızdırıldı ve sonrasında duyuruldu. Ancak ilan yayımlanmadı ve ilanın yayımlanması için lisans KPSS sonuçlarının açıklanmasının beklendiği ön görülmekteydi. Dün itibari ile KPSS sonuçları açıklandı ve yakın zamanda ilanın yayımlanması bekleniyor. Ancak şimdi de ön lisans mezunlarının KPSS sonuçlarının açıklanması beklenecek mi tartışmaları sürüyor.

26 Kasımda Açıklanacak

25 Ekim tarihinde ÖSYM tarafından çok sayıda ön lisans mezunu Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girecek ve elde ettiği puanlar ile atanmaya çalışacakken bu sonuçların 26 Kasımda açıklanacağı ÖSYM takvimi aracılığı ile duyuruldu. Buna göre Sağlık Bakanlığının hangi tarihte atama yapacağına yönelik bir bilgi yok ancak ön lisans mezunlarının da eğer beklenmeye alınması halinde atamanın en erken 1 Aralık tarihi ve sonrasında olacağı ön görülmektedir.

Sizce atama hangi tarihte yapılmalıdır?