Son zamanlarda özellikle sağlık sigortası prim borcu olanlar sağlık hizmetlerinden yararlananları ilgilendiren bir haber gündemde yerini aldı. Bu habere göre 24 Mart tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan kararname ile daha önce genel sağlık sigortası ile BAĞ-KUR’a iki ay prim borcu olanlar bu hizmetten yararlanamamaktaydı. Fakat ilgili tarihte yayınlanan karar ile vatandaşlar 31 Aralık 2019 tarihine kadar bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabilecekti.

Hizmette Son Bir Ay

Daha önce BAĞ-KUR’a en fazla iki ay prim borcu olanlar genel sağlık sigortası hizmetinden yararlanamıyordu. Buna göre 24 Mart’ta yayınlanan kararname ile vatandaşlara 31 Aralık yani önümüzdeki ay sonuna kadar bu hizmetten yararlanma hakkı tanındı. Bu hizmet için ise vatandaşlar en fazla 31 Aralık 2019 tarihine kadar yararlanabilecek.

Yakınlara Ayrıcalık

İlgili düzenleme ile şu an genel sağlık hizmetinden yararlanan bireyler bakmakla yükümlü oldukları anne, baba, eş ve çocuklarını SSK’lı olarak sağlık hizmetinden yarar sunabilecek. Yasanın sona ermesine 1 ay kalmış olup vatandaşlar bu bir ay içerisinde bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Yılbaşından sonra ise bu ücretsiz uygulama sona erecek olup sonrasında emeklilik yada sigortası olamayan kişiler genel sağlık sigortası yapmak zorunda kalacak. Genel Sağlık Sigortası prim ücreti ise aylık olarak 76,74 TL olarak belirlenmiş olup yapılan gelir testine göre vatandaşlar durumları yoksa prim ödemek zorunda kalmıyor.