Sağlık Bakanlığı bünyesinde görevli sağlık teknisyeni, sağlık teknikeri, hemşire, ebe, tabip vb. gibi tüm personeller her ay Sağlık Bakanlığından belirli oranlarda maaş almakta olup ilgili maaş tutarları öğrenim durumu, görev yaptığı bölge, çalışma koşullarına göre değişiklik gösterebilmekte olup yine kişilerin maaşlarına ilave olarak döner sermaye ücretleri yatırılmaktadır. Döner sermaye ücretleri çalışılan hastane ve hastanenin büyüklüğüne göre değişiklik göstermekte olup bu konu hakkında yeni bir düzenleme yapılacağı belirtildi. Buna göre döner seremayelerin adaletli bir şekilde dağıtılacağı söylendi. Peki nasıl yapılacak, nasıl bir yol izlenilecek?

Eşit Şekilde Dağıtılacak

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama da döner sermayeler için müjde verildi. Nasıl bir sistemin izleneceği bilinmiyor fakat resmi olarak "Herkesi memnun edecek adaletli bir döner sermaye taslağı hazırladık. Çalışmalarımız sürüyor bir ay içerisinde neticelendireceğiz" bilgisi verildi. Yani adaletli bir sistem üzerinden önümüzdeki aydan itibaren dağıtımlar başlanacak. 

Hastaneden Hastaneye Fark Ediyor

Şu anda örneğin sağlık personellerinden hemşire olarak istihdam etmekte olan bir hastane A hastanesinde aylık 100 TL'lik döner sermaye ücreti alabilmekte iken B hastanesinden 1000 TL döner sermaye ücreti alınmaktadır. Personeller arasında ciddi farklar olduğu gibi hastaneler arasında da ciddi farklar olabilmektedir. Bu farklar kapatılacak mı, hastaneler arasında ki durum nasıl olacak ya da hastanen yönteminin döner sermayenin ne kadarının personele dağıtılacağı hususunda bilgi henüz netlik kazanmadı.

Editör: TE Bilisim