Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aylık sağlanıyor olmakla birlikte yüzde 40 ve üzeri engelli olup da sosyal güvencesi bulunmayan engelliler ve yaşlılarla, anne veya babası olmayan muhtaç çocuklar bu destekten yararlanmakta olup aynı zamanda sağlık hizmetleri de ücretsiz olarak desteklenme hakkı tanınıyor. İlgili uygulamaya ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Başvuru Şartları Neler?

Güneş Gazetesinin haberine göre yüzde 40 ve üzeri engelli olup da sosyal güvencesi bulunmayan engelliler ve yaşlılarla, anne veya babası olmayan (yetim) muhtaç çocuklara, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aylık bağlanıyor. Bu kişiler sağlık hizmetinden de ücretsiz yararlanıyor. Muhtaç ve engelliye bu yıl 817 lira maaş bağlanması bekleniyor.

Bu destekten yararlanmak isteyenlerin ise sosyal güvencesi olmaması, herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması ve geliri olanların ise aylık geliri 592 lirayı aşmaması şartlarını sağlaması gerekiyor.

Kontrol Ediliyor

İlgili destekten yararlanan ve aylık almaya başlayanlar her yıl ocakta, bölge müdürlüklerine ‘yoklama belgesi’ vermek zorunda. Yoklama belgesini vermeyenlerin aylıkları donduruluyor. Belge, 3 ay içinde getirilirse aylıklar toptan ödeniyor.

Başvuru Nasıl Yapılıyor?

817 TL destekten yararlanmak isteyen vatandaşların istenilen belgeler ile birlikte ikamet edilen yerdeki ‘Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekiyor. Başvurular şahsen, posta yoluyla veya genel müdürlüğün internet sitesi (vgm.gov.tr) üzerinden yapılıyor. Aynı aileden sadece bir kişiye aylık bağlanması söz konusu.

Editör: TE Bilisim