İçişleri Bakanlığı 17 Günlük Tam Kapanmaya ilşkin genelgeyi yayımladı. Tüm herkesi ve Sağlık Çalışanlarını ilgilen genelgeye göre detayları sizlerle paylaşacağız.

Bilindiği üzere Tam Kapanma süreci 29 Nisan 2021 tarihi saat 17:00 itibari ile başlayacak olup Bayram sonrası 17 Mayıs 2021 tarihi saat 05:00 itibari ile sona erecektir. Bu yönde Sağlık çalışanları tam kapanmadan muaf olacaklardır.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla Ek'te belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır.

Tam kapanma sürecinde sağlık, güvenlik, acil çağrı gibi kritik görev alanları hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetlerin sürdürülebilmesi için gerekli olan asgari personel seviyesine düşülecek (asgari personel seviyesi toplam personel sayısının % 50'sini aşmayacak ölçüde) şekilde uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya geçilecektir.

Eczane Çalışanları'da Muaf Olacak!

Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri ile buralarda çalışanlar, hekimler ve veteriner hekimler 17 Gnlük tam kapanmadan muaf olacaklardır.

İçişleri Bakanlığı tarafından 26 Nisan 2021 tarihli yayımlanan genelgenin tamamı için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı Nisan-Mayıs 17 Gün Tam Kapanma Genelgesi

Editör: TE Bilisim